RECEPT: Lazanje s mesom (lasagna alla bolognese)

LASAGNA ALLA BOLOGNESE by Barilla

Priprema: 40 minuta 

Kuhanje: 20 minuta


SASTOJCI (za četiri osobe):

10 listova Lasagna Barilla

½ glavice luka, sitno nasjeckanog (30 g)

½ mrkve (30 g)

Bešamel:

40 g maslaca

900 g punomasnog mlijeka

sol prema vlastitom ukusu

200 g umaka Bolognese Barilla (pulpa rajčice)

½ celera, sitno nasjeckanog (30 g)

200 g mljevene govedine

40 g sira Parmigiano Reggiano

40 g pšeničnog brašna

muškatni oraščić prema vlastitom ukusu

PRIPREMA

U velikoj tavi pirjajte nasjeckani luk, mrkvu i celer na malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja 1 – 2 minute.

Dodajte govedinu i pažljivo propirjajte kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte umak Barilla Bolognese; zagrijte ga i ostavite da se krčka 5 minuta te prema potrebi dodajte malo soli i papra. Stavite na stranu. Pripremite bešamel. U posudi otopite maslac, dodajte brašno i zatim ulijte mlijeko stalno miješajući da smjesa bude glatka.

Dodajte sol i malo muškatnog oraščića, a zatim zakuhajte. Pustite da se kuha još nekoliko minuta. Namastite posudu za složenac maslacem i najprije ulijte sloj umaka Bolognese, zatim bešamela i na kraju sloj Lasagna Barilla. Nastavite graditi lazanju na isti način i na kraju završite slojem umaka.

Pospite sirom Parmigiano-Reggiano i pecite u pećnici na 200 – 220 °C oko dvadeset minuta.

Ostavite da se hladi još desetak minuta prije posluživanja.