LASAGNA ALLA BOLOGNESE by Barilla
Priprema: 40 minuta
Kuhanje: 20 minuta
SASTOJCI (za četiri osobe):
10 listova Lasagna Barilla
½ glavice luka, sitno nasjeckanog (30 g)
½ mrkve (30 g)
Bešamel:
40 g maslaca
900 g punomasnog mlijeka
sol prema vlastitom ukusu
200 g umaka Bolognese Barilla (pulpa rajčice)
½ celera, sitno nasjeckanog (30 g)
200 g mljevene govedine
40 g sira Parmigiano Reggiano
40 g pšeničnog brašna
muškatni oraščić prema vlastitom ukusu
PRIPREMA
U velikoj tavi pirjajte nasjeckani luk, mrkvu i celer na malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja 1 – 2 minute.
Dodajte govedinu i pažljivo propirjajte kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte umak Barilla Bolognese; zagrijte ga i ostavite da se krčka 5 minuta te prema potrebi dodajte malo soli i papra. Stavite na stranu. Pripremite bešamel. U posudi otopite maslac, dodajte brašno i zatim ulijte mlijeko stalno miješajući da smjesa bude glatka.
Dodajte sol i malo muškatnog oraščića, a zatim zakuhajte. Pustite da se kuha još nekoliko minuta. Namastite posudu za složenac maslacem i najprije ulijte sloj umaka Bolognese, zatim bešamela i na kraju sloj Lasagna Barilla. Nastavite graditi lazanju na isti način i na kraju završite slojem umaka.
Pospite sirom Parmigiano-Reggiano i pecite u pećnici na 200 – 220 °C oko dvadeset minuta.
Ostavite da se hladi još desetak minuta prije posluživanja.