Šifra proizvoda: NMVRRXJ
Cijena sadrži PDV
Nutrigold rižino brašno dobiveno je pažljivim procesom finog mljevenja kvalitetnog zrna riže u visoko kontroliranim uvjetima te predstavlja izvrsnu zamjenu ostalim brašnima.
Pročitaj višeRižino brašno izuzetno je zahvalno za korištenje jer prirodno ne sadrži gluten pa se često koristi kao zamjena za pšenično brašno, no za razliku od klasičnog brašna upija više vode što trebate imati na umu prilikom pravljenja ukusnih slastica.
Uz to Nutrigold rižino brašno krase još neke hvalevrijedne karakteristike kao što su: ne sadrži dodane šećere i soli obiluje ugljikohidratima
Odlično se ponaša kao zgušnjivač u raznim umacima kojima daje savršenu strukturu, a svojom blagom i gotovo neutralnom aromom idealno paše uz slatke i slane recepte. Uz to može poslužiti kao baza za domaći puding ili dijetalne tjestenine po vašem guštu te se može koristiti za pripremu dječjih kašica.
Način upotrebe:
Rižino brašno dobro veže pa se koristi u raznim umacima i popečcima kao vezivno sredstvo te u kremama, pudinzima i finim kolačima, za dobivanje tjestenine (popularni rižini rezanci), kao dodatak hrani za dojenčad i djecu. Grublje je i zrnatije struktura te ga je poželjno prethodno "izgladiti" prije upotrebe u tijestima. To se postiže tako što se rižino brašno pomiješa s tekućinom koja se zahtijeva u receptu, pa se malo prokuha i ostavi da se ohladi prije dodavanja ostalih sastojaka.
Sastojci: 100% rižino brašno
Napomena: Proizvod može sadržavati kikiriki, gluten (iz pira i zobi), orašaste plodove i sezam u tragovima.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.
Rok upotrebe/LOT broj: Istaknut na pakiranju.
Stavlja na tržište: Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
Porijeklo: Bugarska
Soli | < 0,1 g |
Masti | 0,5 g |
Šećer | bez dodanog šećera |
Bjelančevine | 6,5 g |
Ugljikohidrati | 79,2 g |
Pogodno za vegane | da |
od kojih šećeri | 0 g |
Energetska vrijednost | 1475 kJ / 347 kcal |
Nutritivna vrijednost | na 100 g |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,1 g |