Thumbnail 1
Dolcela husarski kolačići 300 g slika 1
Dolcela  logo

Dolcela husarski kolačići 300 g

(7)

Šifra proizvoda: NMRA525

Trenutno nedostupno

Dolcela husarski kolačići 300 g

Pročitaj više

Slični proizvodi

Dolcela husarski kolačići 300 g

Husarski poljupci, gumbići, uštipci, oči anđela… Naziva je puno ali kolačić je samo jedan: lagan, sladak i neodoljiv! Husarski kolačići slove za omiljenu blagdansku slasticu, no zapravo nas jednako oduševljavaju tijekom cijele godine. Ova Dolcela mješavina dovoljna je za oko 45 kolačića te može poslužiti i kao podloga za prhke pite, a priprema je jednostavna i traje oko 30 minuta. Valja vam samo dodati orašaste plodove, maslac ili margarin, vodu te džem ili Lino Ladu.

Husarski poljupci, gumbići, uštipci, oči anđela… Naziva je puno ali kolačić je samo jedan: lagan, sladak i neodoljiv! Husarski kolačići slove za omiljenu blagdansku slasticu, no zapravo nas jednako oduševljavaju tijekom cijele godine. Ova Dolcela mješavina dovoljna je za oko 45 kolačića te može poslužiti i kao podloga za prhke pite, a priprema je jednostavna i traje oko 30 minuta. Valja vam samo dodati orašaste plodove, maslac ili margarin, vodu te džem ili Lino Ladu.

Za 45 kolačića • Gotovo u 30 minuta • Idealno i kao podloga za prhke pite • Dodati orašaste plodove, maslac ili margarin, vodu i džem ili Lino Ladu.

Upute za pripremu : 1. Mješavinu za tijesto usipajte u posudu i dodajte 60 g mljevenih orašastih plodova po želji (badema, lješnjaka ili oraha), 100 g hladnog maslaca ili margarina narezanog na listiće i 50 ml vode. Električnom miješalicom sa spiralnim nastavcima sve zajedno miješajte 3 min, zatim rukama umijesite glatko tijesto. 2. Uključite pećnicu na 180°C bez ventilatora ili 160°C s ventilatorom (uvjete pečenja prilagodite karakteristikama svoje pećnice). 3. Od tijesta oblikujte 45 kuglica veličine manjeg oraha, te ih stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Kuglice rasporedite po papiru tako da se pri pečenju ne spoje. 4. Svakoj kuglici napravite udubinu s vrhom drvene kuhače. 5. Kolačiće pecite 12 minuta. 6. Pečene i ohlađene kolačiće dekorirajte džemom. U svaku udubinu žličicom nanesite malo džema. Ukoliko je džem tvrđi, zagrijte ga u manjem lončiću da omeška pa tek tada punite kolačiće. Umjesto džema, možete upotrijebiti Lino Ladu ili otopljenu čokoladu. SAVJETI: ukoliko želite, prije dekoriranja džemom, kolačiće posipajte šećerom u prahu.

Neto količina: 300 g


Trenutno nedostupno

Ocjene kupaca

5,00 / 5
ukupno 7 ocjene
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
Još nema komentara.