Thumbnail 1
MALE ŽENE t.u.(knjiga prva) zn Louisa May Alcott slika 1

MALE ŽENE t.u.(knjiga prva) zn Louisa May Alcott

Šifra proizvoda: RX3ADVQ

Cijena

10,49 €

Cijena sadrži PDV

  Dobavljivo po narudžbiDostava kroz 3-7 radnih dana

  DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

  MALE ŽENE t.u.(knjiga prva) zn Louisa May Alcott

  Pročitaj više

  "Ne brini se, drago srce. Iza oblaka se uvijek krije svjetlo..."

  - Male žene, Luisa May Alcott

  Roman "Male žene - knjiga prva" prvi je svezak novog izdanja ovog bezvremenskog klasika u redigiranom prijevodu Tatjane Jukić, objavljen u nakladi Znanje.

  Male žene najomiljeniji je i najdugovječniji roman autorice koji govori o odrastanju četiriju sestara March u koje se već naraštajima čitateljice i čitatelji opetovano zaljubljuju. Nije tajna da je Alcott roman napisala prema događajima iz vlastitog života. U obitelji Bronsona Alcotta, reformista i abolicionista, koja se družila s poznatim književnicima Ralphom Waldom Emersonom, Henryjem Davidom Thoreauom i Nathanielom Hawthorneom, autorica je sebe i sestre nerijetko uzdržavala "ženskim poslovima", radeći kao švelja, pralja i sluškinja. Uskoro je shvatila da može više zaraditi pisanjem. Male žene donijele su joj trajnu slavu i bogatstvo, a pritom su bile daleko od "djevojačke knjige" kakvu je od nje tražio izdavač. To je roman koji istražuje neprolazne teme: ljubav i smrt, rat i mir, sukob osobne ambicije i odgovornosti prema obitelji, te sraz Amerike i Europe.

  RECENZIJE

  "Jedna od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena." The Guardian

  "Alcott je bila jedna od rijetkih književnica 19. stoljeća koja je stvorila snažne i neovisne ženske likove koji su se usudili razmišljati svojom glavom." National Women's History Museum

  "Roman je pisan jasnim i jednostavnim rečenicama, a svim djevojčicama šalje snažnu poruku da mogu biti sve ono što žele. Slobodno možemo reći da se u romanu naziru elementi feminizma, a u tome svakako prednjači lik Jo. Ona se nikada nije pokoravala društvenim normama koje su od nje zahtijevale da se ponaša na određeni način, primjeren dami, niti joj je bilo važno da se dobro uda. Čini se da je Alcott time željela poslati jasnu poruku da svaka djevojka i žena, prije svega, treba biti svoja i ne ovisiti ni o komu. To je jedna od knjiga koje dokazuju da je ženska snaga neuništiva." (zadovoljna.dnevnik.hr)

  Dobavljivo po narudžbiDostava kroz 3-7 radnih dana

  DinersVisaMasterCardMaestroKEKS PayPaypal

  Slični proizvodi