Boja lososova mesa čini ga ukrasom svakog stola, ugodu izaziva nježna aroma jagoda, kroz koju se provlači i miris korice kruha, a osvježavajuć i istovremeno zreo okus s brojnim sitnim, razigranim mjehurićima odmah razvuče usne u smiješak. Barun Le Rosé proizveden je od crnog pinota klasičnom šampanjskom metodom druge fermentacije u boci. Pjenušci Barun odležavaju u boci na kvascima najmanje dvije godine.
Dobar je aperitiv, ali još bolji uz ne previše začinjena jela od ribe ili bijelog mesa te voćne deserte koji nisu doslađivani. Prekrasno izgleda u visokoj flute čaši za pjenušce, no za pravo uživanje u mirisu I okusu treba ga ohladiti na 6 stupnjeva i poslužiti u malo široj klasičnoj čaši na stalku za bijela vina.
Barun je obiteljski brend vina koji su kreirali Mara i Josip Barundić. Njihova ljubav prema vinima započela je odrastanjem u Francuskoj te se nastavila dolaskom u Hrvatsku. Obnovili su stare obiteljske vinograde u Dolini kardinala u Krašiću te predanim radom i trudom osnivaju svoju vinariju. Njihova vina su elegantna i profinjena, a karakterizira ih izražena voćna aroma.
REGIJA Bregovita Hrvatska
POZICIJA Plešivica
SORTA Pinot Noir
POTENCIJAL STARENJA 2023