Thumbnail 1
Soul Food Šećer kokosove palme Piksa, BIO, Soul Food, 500g slika 1
Soul Food logo

Soul Food Šećer kokosove palme Piksa, BIO, Soul Food, 500g

(2)

Šifra proizvoda: GVD6KZV

Trenutno nedostupno

Soul Food Šećer kokosove palme Piksa, BIO, Soul Food, 500g

Pročitaj više

Slični proizvodi

Zaslađivač sa niskim glikemijskim indeksom i bez frutoze, koji je izvrsna alternativa sirupu agave, steviji i šećeru iz šećerne trske.
  • Nizak glikemijski indeks
  • Visok sadržaj nutritivnih tvari
  • 1 prema 1 zamjena za šećer od šećerne trske
  • Neprerađeno
  • 6.000 godina povijesti

Opis proizvoda Šećer kokosove palme je kristalni zaslađivač, bogat nutritivnim tvarima i niskim glikemijskim indeksom (GI), koji ima okus i topi se gotovo kao šećer, no u potpunosti je prirodan i neprerađen. Dobiva se iz cvjetova, koji rastu visoko na kokosovim palmama, koje se otvara i ubire njihov tekući nektar. Nektar se potom suši na zraku, da se kristalizira u šećer, koji je po prirodi smeđe boje i bogat s brojnim važnim vitaminima, mineralima i fitonutrijentima, uključujući nikal, cink, željezo i vitamine B1, B2, B3 i B6. Nije prerađivan ili izbjeljivan poput bijelog šećera, zato su sačuvane izvorne nutritivne tvari. To je rijetko za zaslađivače, koji su općenito prerađeni. I stevija u prahu je prerađena (prava stevija je zelena biljka). Sastojci Šećer kokosove palme (bez agrokemikalija) Kako i na što djeluje Šećer kokosove palme, dobiven iz nektara kokosove palme, pomaže u održavanju odgovarajuće razine glukoze ili šećera u krvi te pruža obilje hranjivih tvari i minerala, koje vas održavaju zdravima. Visoka razina glukoze je, po istraživanju instituta »Linus Pauling«, povezana s povećanim rizikom oboljenja od šećerne bolesti i od raka. Šećer kokosove palme ima glikemijski indeks samo 35. Glikemijski indeks je znanstveno dokazan način razvrstavanja ugljikohidrata u namirnicama sukladno s time, kako utječe na razinu glukoze (šećera) u krvi. Ugljikohidrati s niskim GI probavljaju se sporije i s time dovode do sporog rasta i blagog pada šećera u krvi. Suprotno s time ugljikohidrati sa visokim GI probavljaju se brže i uzrokuju brži rast i brži pad šećera u krvi. Pri održavanju niske vrijednosti šećera u krvi i inzulina, je konzumiranje hrane s niskim glikemijskim indeksom korisno za sprječavanje i liječenje mnogih zdravstvenih tegoba. U nastavku je navedeno nekoliko primjera, kako konzumiranje hrane s niskim glikemijski indeksom potiče zdravlje:
  • Šećerna bolest
Konzumiranje ugljikohidrata s niskim glikemijskim indeksom (npr. žitarice, tjestenine i mahunarke) umjesto onih s visokim (npr. prerađene žitarice, bijeli kruh i krumpir) može šećernim bolesnicima pomoči sniziti glukozu u krvi. Zbog toga je glikemijski indeks već godinama dio prehrambene terapije kod šećerne bolesti u Australiji, Novom Zelandu, Kanadi i Europi.
  • Prehranjivanje s glikemijskim indeksom
Pomaže sprječavati razvoj šećerne bolesti. Znanstvenici sa Harvarda, koji su promatrali prehrambene navike više od 100.000 muškaraca i žena pronašli su, da će se kod onih, koji konzumiraju hranu s malo vlakana i mnogo prerađenih ugljikohidrata s visokim glikemijskim indeksom, najvjerojatnije razviti šećerna bolest tipa 2, nego kod onih, koji konzumiraju mnogo vlakana s niskim glikemijskim indeksom.
  • Rak
Inzulin stimulira rast stanica. Brojne studije pokazale su vezu između visoke razine inzulina i raznih zloćudnih bolesti, uključujući rak dojke, crijeva, prostate i gušterače. Ostale studije pokazale su vezu između prehrane s visokim sadržajem šećera, prerađenih ugljikohidrata, glikemijskim indeksom i raka. Tako može promjena načina života kao što je održavanje zdrave tjelesne težine, tjelovježba i konzumiranje hrane s niskim glikemijskim indeksom pomoči s djelomičnim snižavanjem razine inzulina u zaštiti od raka.
  • Bolesti srca i krvožilnog sustava
Kao i kod šećerne bolesti tipa 2 znanstvenici su otkrili, da konzumiranje prerađene hrane i hrane s visokim GI može znatno povećati rizik od bolesti srca. Sva ta hrana povećava razinu inzulina u krvi, koji povećava krvni tlak, razinu masnoća u krvi (trigliceridi), snižava razinu (dobrog) kolesterola HDL i povećava vjerojatnost opasnih krvnih ugrušaka, koji nastaju u krvi i u njoj se prenose.
  • Hipoglikemija
Ljudi s hipoglikemijom poslije obroka izlučuju previše inzulina. Zbog toga stanice iz krvi izluče previše šećera i zbog toga se osjećamo slabašno, razdražljivo, imamo glavobolje, ne možemo se koncentrirati i zbog toga smo gladni nakon nekoliko sati. Izbor ugljikohidrata s niskim glikemijskim indeksom može pomoči kod sprječavanja te vrste hipoglikemije, jer konzumiranje hrane, koja potiče postupni porast šećera u krvi i manji odaziv inzulina smanjuje vjerojatnost, da će se razina šećera u krvi spustiti prenisko. Primjena Šećer kokosove palme možete koristiti u bilo kojem receptu gdje koristite obični bijeli šećer. Gotova jela imat će bolji okus, bolju nutritivnu vrijednost i niži ukupni glikemijski indeks.
Hranjive vrijednosti
Hranjive vrijednosti na 100 g
Energija 1050 kJ/250 kcal
Masti 0 g
 - zasićene masti 0 g
Ugljikohidrati 75 g
Šećeri 75 g
Proteini 0 g
Sol 0 g


Neto količina: 500 g
Podrijetlo: Šri Lanka
Rok uporabe: zajamčeno više od 9 mjeseci
Trenutno nedostupno

Ocjene kupaca

5,00 / 5
ukupno 2 ocjene
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Anonimni kupac25.04.2024.

Anonimni kupac25.04.2024.