Lagani wok izrađen od ugljičnog čelika s troslojnim non-stick slojem koji omogućuje pripremu hrane na viskom temperaturama i s uporabom manje ulja. Ravne podloge, izvrsno izbalansiran. Pogodan za sve vrste štednjaka, uključujući i indukciju. Izrađen od ugljičnog čelika debljine 1,5 mm koji nudi sjajnu toplinsku provodljivost što ga čini idealnim za kuhanje na visokoj temperaturi te za brzu pripremu hrane. Pogodan za perilicu, iako je preporučljivo ukloniti ga i osušiti odmah nakon pranja. Kod ručnog pranja nemojte koristiti prašak za čišćenje, abrazivna sredstva ili metalne četke jer mogu oštetiti non-stick sloj. Temeljito osušite čistom krpom. Tehničke karakteristike: Prije prve uporabe jednostavno operite wok blagim deterdžentom i isperite vodom. Osušite papirnatim ručnikom ili krpom.
Ken Hom wok ne možete staviti u pećnicu ili na roštilj zbog materijala ručke
Lagani wok od ugljičnog čelika debljine 1,5 mm
Troslojni neljepljivi premaz
Ravno dno za bolji balans
Jednostavno korištenje
Pogodno za plin, struju, staklokeramiku i indukciju
Fenolna ručka sa zakovicama
Omča za lakše spremanje
Preporučeno je strojno ili ručno pranje bez abrazivnih i metalnih sredstava
Wokovi nisu sigurni za metalan pribor, koristite drveni ili silikonski pribor
Kako koristiti wok na indukcijskoj ploči?
Počnite na srednje jakoj vatri kada zagrijavate wok. Indukcijske ploče se mogu vrlo brzo zagrijati, stoga ih zagrijte do sredine. Sjajna stvar kod indukcijskih ploča je ta što možete precizno kontrolirati toplinu. Ipak, trebali biste pokušati testirati kontrole temperature kako biste osjetili koliko brzo reagiraju na vaše promjene.
Kako mogu spriječiti da wokom ne oštetim keramičku ili indukcijsku ploču?
Ako tijekom pripreme jela želite protresti sadržaj woka, uvijek podignite cijeli wok, protresite i zatim odložite. Nemojte zveckati wokom na indukcijskoj površini jer će to uzrokovati ogrebotine na ploči. Kada vruć wok stavljate na neku drugu površinu (npr. na stol), uvijek koristite podmetač.
Trenutno nedostupno