Tapioka škrob je jedan je od najpoznatijih i najčešće korištenih škrobova u kuhinji zahvaljujući svojim višestrukim,
kvalitetnim svojstvima.
Poznat i kao brašno od tapioke, ovaj škrob je dobiven sušenjem i pažljivim,
finim mljevenjem korijena biljke manioka iz 100% organskog uzgoja.
Pročitaj višeS obzirom da nema konkretan okus čini idealan zgušnjivač juha, variva i raznih umaka kojima će podati savršenu kremastu strukturu. Vrlo je lako topljiv pa dodavanjem ne dolazi do stvaranja grudica, a hlađenjem se ne izdvaja u naslagama.
Ne treba se zanemariti niti u pripremi slatkiša: s kokosovim mlijekom može se od njega napraviti zdravi, neutralni puding, a da bi postao još finiji, dovoljno je dodati samo malo voća ili orašastih plodova.
Nutrigold tapioka škrob odlikuje se i niskim sadržajem:
Sva jela koja se podvrgavaju pečenju, a sadrže tapioka škrob imat će neodoljivo hrskavu koru, stoga se prvenstveno preporuča koristiti ga u pripremi kruha i peciva. Dodavajući ga raznim brašnima od sjemenki, dobiva se prava, spužvasta konzistencija kruha te pekarski proizvod pun zdravih svojstava.
Nutrigold tapioka škrob neće vas razočarati, provjerite sami!
Način upotrebe:
Pogodan je za pečenje i kuhanje, kao dodatak umacima i varivima. Također se može iskoristiti kao izvrstan zgušnjivač koji neće promijeniti okus jelima. Neutralnog je okusa i idealan za pripremu jela bez grudica.
Sastojci: 100% tapioka škrob (brašno) iz certificiranog organskog uzgoja
Napomena: Može sadržavati tragove kikirikija, glutena (iz pira i zobi), orašastih plodova i sezama.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom, hladnom i tamnom mjestu.
Rok upotrebe/LOT broj: Istaknut na pakiranju.
Stavlja na tržište: Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
Soli | <0,003 g |
Masti | 0,02 g |
Vlakna | 0,9 g |
Bjelančevine | 0,19 g |
Ugljikohidrati | 88,69 g |
od kojih šećeri | 3,35 g |
Nutritivna vrijednost | 1498 kJ / 358 kcal |
od kojih zasićene masne kiseline | 0,01 g |