Kratka povijest KitchenAid miksera

KitchenAid: Brend uz kojeg je odrasla Amerika

Industrijski razvoj Amerike i modernog društva usko je vezan uz KitchenAid, vodeći svjetski brend kućanskih aparata.

KitchenAid: Brend uz kojeg je odrasla Amerika

KitchenAid priča počinje davne 1908. godine kad je Herbert Johnston, inžinjer iz Ohia, proizveo prvi komercijalni mikser. Herbertova je želja bila olakšati pekarima dotadašnji način proizvodnje kruha, u kojem se sve trebalo mijesiti ručno što je zahtijevalo mnogo vremena i fizičkog posla. Iz tih razloga, plasiranje prvih miksera na tržište pokrenulo je pravu revoluciju u pekarskoj industriji: rad u pekarama postao je puno brži i lakši jer su prvi modeli miksera pokazali izuzetnu upotrebljivost, izdržljivost i kvalitetu. 


Nakon pekarske revolucije, uslijedila je i vojna revolucija: zbog dokazane kvalitete i funkcionalnosti, 1917. godine KitchenAid postaje standardna oprema svih brodova američke ratne mornarice. Nekoliko godina kasnije, KitchenAid počinje proizvoditi male kućne miksere i vrlo se brzo probijamo na lidersku poziciju među proizvođačima kuhinjskih aparata. Uslijedile su godine prestižnih svjetskih nagrada i priznanja, a  posebno se ističe 1945. godina kada dobivamo sad već legendarnu nagradu za dizajn koji je očuvan do danas u nepromijenjenom obliku. Danas se prvi primjerci KitchenAid uređaja mogu naći u prestižnim svjetskim muzejima kao jedan od simbola industrijskog razvoja Amerike i svijeta kakvog danas poznajemo. 


Politika KitchenAid brenda koji je na taj način odrastao zajedno s Amerikom do današnjeg je dana ostala ista: proizvodnja kuhinjskih aparata izuzetne kvalitete i upotrebljivosti. KitchenAid je i danas po kvaliteti i prodavanosti vodeći svjetski brend kuhinjskih aparata s proizvodnih pogonima u zemljama porijekla svojih proizvoda kako bi se sačuvala autentičnost i prepoznatljivost okusa (primjerice, KitchenAid setovi za pripremanje tjestenine proizvode se u Italiji u suradnji s vodećim talijanskim kuharima). 


KitchenAid je tako postao globalna ikona svjetskog kuhanja i omiljeni pomoćnik brojnih profesionalnih kuhara koji usavršavaju svoje umijeće zajedno sa usavršavanjem našeg brenda. KitchenAid proizvodi dizajnirani su upravo u suradnji s vodećim svjetskim kuharima koji najbolje znaju koliko je kvaliteta i praktičnost motora, oštrica ili sjeckalica važna za precizno i kreativno pripremanje hrane. I samo znate koliko vam loš, slab ili neprecizan kućanski aparat može pokvariti zadovoljstvo i rezultate kuhanja. Upravo iz tog razloga naši proizvodi nastaju u suradnji sa stvarnim kuharima kako bi zadovoljstvo i rezultati pripremanja hrane bili na najvišoj razini. 


Moderan i atraktivan dizajn koji se savršeno uklapa u svaku kuhinju, iznimna snaga i efikasnost aparata te karakteristična multifunkcionalnost proizvoda čine KitchenAid kućanske aparate omiljenim saveznicima brojnih svjetskih restorana i domaćinstava, a namijenjeni su svima koji žele modernu kvalitetu koja se tradicionalno dokazuje više od 100 godina.