5 razloga zašto vježbati kod kuće

Zaboravi i na zimsko vrijeme koje ti može poremetiti planove - opremi se za vježbanje kod kuće.

5 razloga zašto vježbati kod kuće

Idealno je vrijeme za treninge i nema izgovora da ne stigneš napraviti odlične rezultate do ljeta. Zaboravi i na zimsko vrijeme koje ti može poremetiti planove - opremi se za fitness kod kuće i pokreni vlastiti 'projekt vježbanje'.  

Zašto vježbati kod kuće? 

1. Ne trošiš vrijeme na odlazak i dolazak - nema više gubljenja vremena na odlazak i dolazak iz teretane. S opremom za vježbanje kod kuće, ti si doslovno u svojoj privatnoj teretani čim zakoračiš iz dnevne sobe. Također, nema potrebe za dugotrajnim presvlačenjem ili pripremama kao kad izlaziš iz kuće. Ovdje sve ide brže i jednostavnije, omogućujući ti da se fokusiraš na trening i postigneš bolje rezultate u kraćem vremenskom periodu.


2.  Nema gužve - ako ti je neugodno vježbati pred drugima, kod kuće nemaš takvih briga. Nitko te ne gleda, nemaš osjećaj da te netko procjenjuje, i možeš se potpuno opustiti. Ovo je savršeno za one koji tek počinju s treninzima ili se jednostavno ne osjećaju ugodno u prepunim teretanama.


3.  Samo za tvoje oči - zabrinutost oko tuširanja i higijene u zajedničkim prostorima postaje prošlost. Kada vježbaš kod kuće, tuširaš se u vlastitom kupaonskom prostoru i ne moraš razmišljati o tome tko je koristio sprave prije tebe. Održavanje čistoće je u tvojim rukama, a to znači manje briga i više fokusa na trening.

4. Fleksibilan raspored - jedna od najvećih prednosti vježbanja kod kuće je potpuna kontrola nad vlastitim rasporedom. Nema više prilagođavanja radnom vremenu teretane ili grupnim treninzima. Možeš vježbati ujutro, popodne, kasno navečer, pa čak i u pauzi između drugih obaveza. Ova fleksibilnost ti omogućava da pronađeš idealno vrijeme za trening bez žurbe ili stresa, a to u konačnici vodi do dosljednijeg i učinkovitijeg vježbanja.

5. Glazba - ništa manje važno, vježbaj uz glazbu koju želiš i koja baš tebi daje najviše motivacije.

Kako vježbati kod kuće?

Da bi vježbanje kod kuće bilo učinkovito, nije ti potrebna ogromna količina opreme. Nekoliko osnovnih sprava i rekvizita mogu ti pomoći da postigneš zavidne rezultate. Složi svoju mini-teretanu uz najpopularnije sprave za kućnu upotrebu:

Trake za trčanje ili hodanje

Savršene za kardiovaskularni trening, trake za trčanje ti omogućuju da simuliraš trčanje ili hodanje bez obzira na vremenske uvjete vani. Idealan su izbor za sve koji žele povećati izdržljivost i sagorjeti kalorije.

Sobni bicikli

Ako preferiraš biciklizam, sobni bicikl omogućuje ti da pedaliraš u udobnosti svog doma. Ova sprava poboljšava kondiciju, jača noge i odlična je za sagorijevanje kalorija.

Sprave za slobodan trening

Kombinacija utega, bučica, šipki, elastičnih traka i podloga za vježbanje može stvoriti uvjete za potpuni trening. S njima možeš vježbati trbuh, ruke, noge i leđa, jačajući mišiće i poboljšavajući opću kondiciju.

Vježbanjem kod kuće osiguravaš si ne samo bolju fizičku formu, već i fleksibilnost koja se uklapa u tvoj dnevni raspored. Ove sprave su idealne kako za početnike tako i za iskusne vježbače, a možeš ih prilagoditi prema svojim ciljevima i potrebama. Sve što ti treba je malo prostora, motivacija i dosljednost, a rezultati će vrlo brzo postati vidljivi!