GAMING SVIJET

Bazzarov gamer savjetuje: Što je bitno kod gaming opreme

Kad su tehnika i gaming u pitanju uvijek je korisno čuti savjet nekoga tko se u to razumije. Mi smo pitali Bazzarovog PPC specijalista.

Bazzarov gamer savjetuje: Što je bitno kod gaming opreme

Kad su tehnika i gaming u pitanju uvijek je korisno čuti savjet nekoga tko se u to razumije. Mi smo za preporuke gaming opreme pitali Bazzarovog PPC specijalista Ivana koji se gamingom aktivno bavi od 1999. godine, a može se pohvaliti i sudjelovanjem na domaćim i europskim gaming natjecanjima. 

'Za Nintendo Switch svi kažu da je super, to je konzola koja je za ponijeti, lagana i dobra za travel, ali i za kućnu upotrebu jer se može spojiti s televizorom', rekao nam je Ivan.

Što se tiče gaming stolaca navodi da je bitno da imaju naslon i potporu za leđa, da su udobni te da su nasloni za ruke podesivi. 'To je važno jer ruke moraju biti u ravnini sa stolom', navodi Ivan i dodaje da je sve ostalo po želji gamera, hoće li stolac biti tvrd, mekan, presvučen kožom ili tekstilom. 

'Kod joysticka je bitno da su 'gljive' pokretne i precizne, da nisu tvrde, to jest, da su osjetljive i da pružaju dobar odaziv', savjetovao nam je Ivan i osvrnuo se na tipkovnice. 'Tu do izražaja dolazi osobni odabir kako tko voli, a kod mehaničkih je bitno gledati kakve switcheve imaju te tvrdoću i odaziv klika.' 

GAMING TIPKOVNICE I MIŠEVI

Ivan je istaknuo da postoje 3 vrste mehaničkih switcheva

1. Linearni (red) - ide do kraja na pritisak, pritiskanje tipke je glatko što čini i aktiviranje radnje bržim pa je ovakva tipkovnica prvi izbor gamera 

2. Taktilni (brown) - ima mali zubić na kojem znate da je prihvaćen klik, to jest, pritisak na tipku

3. Prekidač s 'klikom' (blue) - proizvode 'klik' zvuk prilikom pritiskanja, za one koji vole glasnu tipkovnicu

'Ja imam linearnu mehaničku tipkovnicu. Što se tiče RGB osvjetljenja tipkovnice, ono pruža dodatni gaming ambijent i daje dodatnu vidljivost. 

Kod miševa se gleda tip senzora, koji može biti optički ili laserski, zatim DPI (dots per inch) - za preciznije pokrete potrebno je više DPI-ja, ovisi koliko tko voli, ja imam na 800, a preferiram žičani miš. Nekima je bitna i veličina i težina, a ovisno o igri nekome odgovara više ili manje tipki na mišu', rekao nam je Ivan i dodao da je kod miša naposlijetku najvažnija - ergonomija

IZBOR GAMING OPREME S BAZZARA

Ivana smo pitali koju bi gaming opremu izabrao za sebe s Bazzara i ovo je njegova lista: 

1. Gaming stolica Bytezone PYTHON

2. Mehanička tipkovnica REDRAGON VATA K580

3. Miš - REDRAGON MOUSE PERDITION PRO WIRELESS/WIRED

4. Laptop - Acer Nitro 5 R5-6600H, 16GB, 512GB, RTX3050, 15,6", DOS, NH.QGXEX.006

5. Gaming monitor  Dell Alienware 34" AW3423DWF, OLED, 165Hz, Dp, HDMI

Sve za gaming možeš pronaći na Bazzaru, od Playstationa do gaming laptopa i odjeće.