DIY KOJI OČARAVA

Restauracija vrtnog namještaja - evo kako udahnuti novi život starim damama

Pod utjecajem kiše, sunca i vjetra vrtni namještaj gubi svoj izgled i specifičan karakter te mu je s vremena na vrijeme potrebno osvježenje.

Vrtni namještaj izložen je raznim vremenskim uvjetima tijekom godine. Pod utjecajem kiše, sunca i vjetra gubi svoj izgled i specifičan karakter te mu je s vremena na vrijeme potrebno osvježenje. Dolaskom toplijih temperatura pravo je vrijeme za restauraciju.

POTREBAN MATERIJAL:

- Dremel 8220

- SpeedClic vreteno

- SpeedClic brusna ploča

- SpeedClic abrazivna četka

- Brusni kotač

- Žičana četka

- Osnovni premaz za metal

- Završni premaz za metal

- Četka ili pištolj za bojanje


KORAK 1

Očetkajte cijelu površinu namještaja pomoću grube ručne četke. Očistite namještaj tako da se ogule ostaci boje koja se ljušti i makne mahovina ili plijesan koja se namnožila. To će vam pomoći pripremiti namještaj za novu boju.

KORAK 2 

Zatim uzmite svoj Dremel 8220 i dodajte SpeedClic vreteno sa SpeedClic brusnom pločom za brušenje ravnih površina ili SpeedClic abrazivnu četku koja lagano klizi po izrezbarenoj površini ili površini s uzorkom. Pažljivo izbrusite okolne rubove područja na kojima se boja ljuštila. Provjerite ima li hrđe, zagladite i očistite to pomoću vašeg Dremel 8220 i brusne ploče od aluminijskog oksida. Tako ćete dobiti savršeno glatku površinu spremnu za novi premaz boje.

KORAK 3

Zahvaćena područja premažite temeljnim premazom za metal.

KORAK 4

Obojite namještaj željenom nijansom boje za metal. Mi smo odabrali prekrasnu nijansu plave boje koja odgovara trendu ‘jarkih’ boja u vrtu ove godine i kao da imamo “novi” set vrtnog namještaja za uživanje pod blagim proljetnim suncem.