SHOPPING VODIČ

Stiže beba? Evo što sve trebaš od opreme

Dolazak bebe mijenja puno toga. Pripremi sve na vrijeme i uživaj u zajedničkim trenucima.

S dolaskom bebe bit će vam potrebna i određena baby oprema. Dječja kolica za ugodne šetnje i bebino istraživanje svijeta, autosjedalice za sigurnu i udobnu vožnju, jer, sigurnost je na prvom mjestu, hranilice za zabavni svijet dohrane,  ležaljke i baby gymovi za zajedničke trenutke, igru i vježbe i, naravno, igračke, jer kroz igru i učimo.

Očekujete bebu i ne znate od kuda krenuti s baby opremom? U nastavku donosimo osnovnu opremu za bebu: 

1. Dječja kolica

Kod kolica je bitno je li vam važno da ih koristite i za novorođenče jer u tom slučaju trebate i košaru ili kolica koja se mogu spustiti u nulti, ležeći položaj. U ponudi su 1u1, 2u1 i 3u1 dječja kolica, popularna kišobran kolica te sportska kolica. 

U našem VODIČU doznaj kako izabrati dječja kolica.

2. Autosjedalica

Nikada nemojte voziti bebu bez autosjedalice, čak niti za kratke vožnje. Većina sudara s nastradalima događa se u naseljima pri malim brzinama. Autosjedalica mora biti ispravna, a dijete je potrebno pravilno postaviti u nju. Pročitajte i savjete na što sve treba pripaziti prilikom stavljanja djeteta u autosjedalicu

Osim što svi djeci želimo najbolje upotreba autosjedalice obavezna je i prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama prema kojem se mora vezati djecu od rođenja do 150 centimetara visine u autosjedalici koja odgovara fizičkom razvoju djeteta. 

Na što sve treba pripaziti prilikom kupnje autosjedalice pročitaj u VODIČU za kupnju autosjedalica

3. Krevetić za bebu

Bebin krevet u prvim mjesecima bebinog života nije samo za spavanje, već i mjesto za igru i promatranje svijeta oko sebe. Za kinderbet možete kupiti popularne mobile, vrtuljke s igračkicama koje se lagano vrte uz umirujuću glazbu, beba će uživati. 

Za prve bebine mjesece zabavni će biti i projektori, a ne zaboravite niti na noćna svjetla kako beba ne bi bila u potpunom mraku i kako biste je lakše i brže locirali tijekom noći. 

Prilikom kupnje krevetića obratite pažnju ima li mogućnost spuštanja bočne stranice radi lakšeg uzimanja i stavljanja djeteta u krevet. 

4. Prematalica

Mnogi će roditelji koristiti komodu za previjanje koja služi i kao baza u kojoj ćete na jednom mjestu imati sve za higijenu, poput pelena, vlažnih maramica, kremica za guzu, blazinica, tetra pelena i ostalih higijenskih dodataka. 

5. Nosiljka

Razmislite o svim prednostima babywearinga, nošenja djeteta u nosiljci. 

Imajte na umu da svojim tijelom grijete dijete dok je u nosiljci pa nema potrebe da mu obučete previše slojeva - proučite kako obući sebe i dijete koristite li nosiljku.

6. Pelene 

Pelene trebate pripremiti već i za rodilište, a nabavite ih na vrijeme i za dolazak bebe doma. 

Olakšajte si nabavku pelena i uštedite uz pogodnosti Bazzarovog Pampers plana


7. Toplomjer i inhalator

Budite spremni uz uređaje koji će vam pomoći pratiti bebu i pomoći joj u slučaju bolesti. Za sve savjete i upute obavezno se posavjetujte s pedijatrom. 

8. Higijena

Bebe se obično kupaju u za to predviđenim kadicama, a umjesto ručnika možete koristiti nježne tetra pelene koje služe i kao dekice i kao krpice. Bit će vam potrebna i ostala kozmetika poput nježnih losiona za kupanje, kreme za guzu, ulja za tjemenicu, 

9. Prve igračke

Osim već spomenutih mobila za dječji krevetić i projektora bebi možete kupiti prve zvečkice i igračke za kolica. Ne zaboravite, u prvim mjesecima bebi je najpotrebnije i najzabavnije biti uz roditelje pa uz zvečkice i pjesmice svakako i sami razgovarajte s bebom i budite joj blizu kako bi promatrala vaše lice i slušala vaš glas. 

Za bebu je u dobi od oko 4, 5, mjeseci važno i vrijeme na podu kako bi vježbala pokrete i okretanje, a za to su dobar izbor podloge za igranje, poznatiji kao baby gymovi. Inspirirajte se kako se igrati s djetetom prvih godinu dana.

Sve za bebu pronađi na popustu na Sajmu za mame i bebe, a ako si još u fazi iščekivanja bebe ne propusti podsjetiti se i što sve ide u torbu za rodilište