SHOPPING VODIČ

Stiže beba? Evo što sve trebaš od opreme

Dolazak bebe mijenja puno toga. Pripremi sve na vrijeme i uživaj u zajedničkim trenucima.

Stiže beba? Evo što sve trebaš od opreme

S dolaskom bebe bit će vam potrebna i određena baby oprema. Dječja kolica za ugodne šetnje i bebino istraživanje svijeta, autosjedalice za sigurnu i udobnu vožnju, jer, sigurnost je na prvom mjestu, hranilice za zabavni svijet dohrane,  ležaljke i baby gymovi za zajedničke trenutke, igru i vježbe i, naravno, igračke, jer kroz igru i učimo. Očekujete bebu i ne znate od kuda krenuti s baby opremom? U nastavku donosimo osnovnu opremu za bebu: 

1. Dječja kolica: Kako odabrati savršen model?

Izbor pravih dječjih kolica jedna je od ključnih odluka koje roditelji donose, jer se radi o investiciji koja ne samo da će pratiti vaše dijete kroz prve godine života, već će i olakšati svakodnevicu cijele obitelji. Kod kolica je bitno je li vam važno da ih koristite i za novorođenče jer u tom slučaju trebate i košaru ili kolica koja se mogu spustiti u nulti, ležeći položaj. U ponudi su 1u1, 2u1 i 3u1 dječja kolica, popularna kišobran kolica te sportska kolica. U našem vodičudoznaj kako izabrati dječja kolica.

2. Autosjedalica: Sigurnost prije svega

Autosjedalica nije samo preporučeni dodatak; ona je neophodan alat za sigurnost vašeg djeteta u vozilu. Nikada nemojte voziti bebu bez autosjedalice, čak niti za kratke vožnje! Većina sudara s nastradalima događa se u naseljima pri malim brzinama. Autosjedalica mora biti ispravna, a dijete je potrebno pravilno postaviti u nju. Pročitajte i savjete na što sve treba pripaziti prilikom stavljanja djeteta u autosjedalicu

Osim što svi djeci želimo najbolje upotreba autosjedalice obavezna je i prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama prema kojem se mora vezati djecu od rođenja do 150 centimetara visine u autosjedalici koja odgovara fizičkom razvoju djeteta. Zapamtite, odabir prave autosjedalice jedna je od najvažnijih odluka koju ćete donijeti kao roditelj u pogledu sigurnosti vašeg djeteta. Na što sve treba pripaziti prilikom kupnje autosjedalice pročitaj u VODIČU za kupnju autosjedalica

3. Krevetić za bebu: Za mirne snove

Bebin krevet u prvim mjesecima bebinog života nije samo za spavanje, već i mjesto za igru i promatranje svijeta oko sebe. Za kinderbet možete kupiti popularne mobile, vrtuljke s igračkicama koje se lagano vrte uz umirujuću glazbu, beba će uživati. 

Za prve bebine mjesece zabavni će biti i projektori, a ne zaboravite niti na noćna svjetla kako beba ne bi bila u potpunom mraku i kako biste je lakše i brže locirali tijekom noći.  Prilikom kupnje krevetića obratite pažnju ima li mogućnost spuštanja bočne stranice radi lakšeg uzimanja i stavljanja djeteta u krevet. 

4. Prematalica: Udobnost i praktičnost

Mnogi će roditelji koristiti komodu za previjanje koja služi i kao baza u kojoj ćete na jednom mjestu imati sve za higijenu, poput pelena, vlažnih maramica, kremica za guzu, blazinica, tetra pelena i ostalih higijenskih dodataka. Kod odabira komode bitno je da procijenite koliko prostora za skladištenje trebate. Dovoljno ladica i polica znači da možete imati sve potrebne stvari organizirano i na dohvat ruke. Uz ergonomski dizajn, važno je i da visina prematalice odgovara visini roditelja koji će je najčešće koristiti, smanjujući rizik od bolova u leđima.

5. Nosiljka: Za zdrav razvoj

Razmislite o svim prednostima babywearinga, nošenja djeteta u nosiljci. Pri odabiru nosiljke, razmotrite različite stilove i materijale koji odgovaraju vašem načinu života i potrebama. Od klokanica do prilagodljivih marama, postoji niz opcija koje mogu podržati ergonomski ispravno nošenje djeteta, promičući zdrav razvoj i udobnost.

Imajte na umu da svojim tijelom grijete dijete dok je u nosiljci pa nema potrebe da mu obučete previše slojeva - proučite kako obući sebe i dijete koristite li nosiljku.

6. Pelene: Priprema za novi početak

Pelene trebate pripremiti već i za rodilište, a nabavite ih na vrijeme i za dolazak bebe doma. Birajte kvalitetne pelene koje pružaju udobnost, suhoću, i zaštitu za osjetljivu kožu vaše bebe. 

Olakšajte si nabavku pelena i uštedite uz pogodnosti Bazzarovog Pampers plana

7. Toplomjer i inhalator: Zdravlje na prvom mjestu

Budite spremni uz uređaje koji će vam pomoći pratiti bebu i pomoći joj u slučaju bolesti. Toplomjeri i inhalatori ne samo da vam omogućavaju da budete korak ispred potencijalnih zdravstvenih izazova, već i pružaju mir uma znajući da ste spremni pružiti pomoć kad god je to potrebno. Za sve savjete i upute obavezno se posavjetujte s pedijatrom. 

8. Higijena: Njega za najmlađe

Bebe se obično kupaju u za to predviđenim kadicama, a umjesto ručnika možete koristiti nježne tetra pelene koje služe i kao dekice i kao krpice. Bit će vam potrebna i ostala kozmetika poput nježnih losiona za kupanje, kreme za guzu, ulja za tjemenicu, 

9. Prve igračke: Istraživanje svijeta kroz igru

Osim već spomenutih mobila za dječji krevetić i projektora bebi možete kupiti prve zvečkice i igračke za kolica. Ne zaboravite, u prvim mjesecima bebi je najpotrebnije i najzabavnije biti uz roditelje pa uz zvečkice i pjesmice svakako i sami razgovarajte s bebom i budite joj blizu kako bi promatrala vaše lice i slušala vaš glas. 

Za bebu je u dobi od oko 4, 5, mjeseci važno i vrijeme na podu kako bi vježbala pokrete i okretanje, a za to su dobar izbor podloge za igranje, poznatiji kao baby gymovi. Inspirirajte se kako se igrati s djetetom prvih godinu dana.

Sve za bebu pronađi na  Bazzaru, a ako si još u fazi iščekivanja bebe ne propusti podsjetiti se i što sve ide u torbu za rodilište