ČESTA NEDOUMICA

Vježbanje u trudnoći - da ili ne? Pitali smo fizioterapeuta!

Doznaj koje sve benefite donosi vježbanje u trudnoći!

Vježbanje u trudnoći - da ili ne? Pitali smo fizioterapeuta!

Vježbati ili ne u trudnoći jedna je od čestih nedoumica budućih majki. Za stručni savjet obratili smo se fizioterapeutkinji Nataliji Lisska koja ističe važnost vježbanja u trudnoći. 

'Sama trudnoća period je anatomskih i fizioloških promjena potrebnih za rast, razvoj i porod samog djeteta. Upravo iz tog razloga vježbanje u trudnoći je poželjno i preporučljivo, kako za zdravlje majke tako i za zdravlje samog djeteta. Naravno, tu je vrlo važno poštivati ograničenja koja nameće sama trudnoća', istaknula je Lisska i dodala brojne benefite aktivne trudnoće. 

'Razlika između žena koje su u trudnoći bile aktivne ili vježbale u odnosu na one koje nisu su: manji umor, manji prirast na tjelesnoj težini, manja pojavnost povišenog krvnog tlaka, gestacijskog dijabetesa, manje problema s varikozitetima, oticanjem ekstremiteta, bolje spavanje, brži i lakši porod, manji bolovi u kralježnici te, na kraju, i lakši oporavak poslije poroda', nabrojala je Lisska. 

Osim tjelesne pripreme za trudnoću i dolazak bebe, kako bi sve išlo što opuštenije, dobro je na vrijeme pripremiti torbu za rodilište te nabaviti osnovni dio baby opreme. Odlična prilika za povoljnije cijene su online sajmovi, poput Bazzarovih Dana beba i djece koji traju do 30. lipnja. 

Za informacije o svježim popustima i HIT novitetima iz svijeta mama i beba zaprati nas na Facebooku i Instagramu!