Kotányi usitnjeni bosiljak – pažljivo sušen i bogat esencijalnim uljima. S blagom notom klinčića, papra i mente.
Sladak, aromatičan okus bosiljka unosi dašak senzacionalnosti u talijanska jela. Ta se „kraljevska biljka“ smatra svetom u Indiji, a često se upotrebljava i u azijskoj kuhinji.
Pročitaj višeKotányi Bosiljak mrvljeni 9g
Idealno za
Sastojci
Obavijest o alergenima
Bosiljak kao začinska biljka
Bosiljak je u talijanskoj kuhinji podjednako nezaobilazan kao i origano. Svježi ili sušeni listovi daju tjestenini pesto alla genovese, pizzi margariti i salati caprese njihov aromatično sladak okus koji blago podsjeća na klinčić.
Pored vrste bosiljka koju svi poznajemo i često upotrebljavamo postoje i brojne druge varijante drukčijih okusa. Bosiljak je sveta biljka za hinduiste.
Smatra da je ta sveta biljka u Indiji pod zaštitom boga Višnua. Stoga se bosiljak rijetko upotrebljava u indijskoj kuhinji, iako ga možemo sresti u ajurvedskoj medicini.