Jedinstven aromatičan okus cimeta. Mljeveni cimet odlikuje se prepoznatljivim mirisom, a jelima daje prekrasno sladak i aromatičan okus.
Sladak i aromatičan okus cimeta u ustima daje ugodan topao osjećaj, što ga čini popularnim sastojkom zimskih kolača! Cimet je kao začin odličan i u slanim jelima, primjerice juhama, varivima i curryju.
Pročitaj višeKotányi Cimet mljeveni 25g
Idealno za
Sastojci
Obavijest o alergenima
Cimet kao začin
Topla, aromatična i pomalo oštra aroma cimeta nadopunjuje slatka i pikantna jela. U prošlosti je ovaj tradicionalno blagdanski začin smatran simbolom blagostanja.
Nisu svi cimeti jednaki. U zapadnjačkoj kuhinji uglavnom se upotrebljavaju dvije vrste cimeta: cejlonski cimet i kasija cimet. Cejlonski cimet izvorno dolazi sa Šri Lanke te ima topao, aromatičan, slatkast i ljutkast okus koji savršeno odgovara tortama, kolačima i pecivima.
S druge strane, kasija cimet ima jednoobraznu, ljuću aromu, a upotrebljava se kao začin u pikantnim jelima poput curry umaka i krepkih deserta kao što su kompoti i savijača od jabuke.
U Srednjem je Vijeku cimet bio vrlo skupa i prestižna roba te je upotrebljavan u blagdanskim slasticama.