Aromatičan i papren – savršene arome za domaću kuhinju. Kotányi peršin otpušta svoj puni okus tijekom kuhanja i hrani daje prekrasan okus, no neće prevladati.
Peršin je nevjerojatno svestrano začinsko bilje koje će pojačati okus gotovo svakog jela zahvaljujući svojem svježem, aromatičnom, limunastom i slatkastom okusu. Peršin je uistinu sjajan dodatak okruglicama od kruha, mesu, ribi i jelima od povrća te salatama i juhama.
Pročitaj višeKotányi Peršin sušeni, staklo 7g
Idealno za
Sastojci
Obavijest o alergenima
Peršin kao začinska biljka
Peršin, sa svojim aromatičnim, osvježavajućim i blago limunastim okusom, jedna je od najvažnijih i najpotpunijih začinskih biljaka. Njegova se popularnost u nemaloj mjeri pripisuje Karlu Velikom.
Kovrčavi peršin i peršin s ravnim listovima imaju sličan okus: osvježavajuć i sladak, aromatičan i istovremeno blag, limunast s daškom anisa. No peršin ravnih listova ima ponešto intenzivniji i ujednačeniji okus.
Danas je peršin jedna od najpopularnijih začinskih biljaka u svijetu, a za to je u nemaloj mjeri zaslužna naredba koju je izdao Karlo Veliki. Oko 800. godine car je naredio da se određeno začinsko bilje mora uzgajati u svakom samostanu u njegovom kraljevstvu.
Peršin je bio jedna od tih biljki i kao rezultat te naredbe brzo se proširio.
Finog mirisa za sva jela prikladan
Savršen
Prefin sitan taman kolko treba biti
Odličan za pripremu svih vrsta jela
Odličan začin