Osvježavajuće drugačiji način uživanja u okusu luka! Kotányi usitnjeni vlasac ima okus poput luka, ali mnogo je nježniji i delikatniji.
Nježna aroma vlasca dobro odgovara juhama, varivima, umacima, jelima od mesa i povrća te namazima i salatama. Njegov prepoznatljiv okus i primamljiv izgled čini ga odličnim začinom za njemačka i austrijska jela.
Pročitaj višeKotányi Vlasac sjeckani, staklo 6g
Idealno za
Sastojci
Obavijest o alergenima
Vlasac kao začinska biljka
Domovina samoniklog vlasca je Europa, no smatra se da on potječe iz Srednje Azije. Njegov blagi okus koji podsjeća na luk neizostavni je dio venecijanske kuhinje.
Šuplje stabljike vlasca među najpopularnijim su začinskim biljem u Srednjoj i Sjevernoj Europi. Još su Stari Rimljani cijenili pikantan okus te biljke sličan luku i njezinu blagu toplinu.
Smatra se da je vlasac stigao u Europu iz Srednje Azije prije više tisuća godina. Danas je, kao i peršin, naročito čest u šumama i na livadama Njemačke i Austrije.
Osim listova vlasca jestivi su i njegovi cvjetovi, koji svojim slasnim okusom nadopunjuju jela s jajima i juhe od krumpira.
Jako dobar