Kako planirati Black Friday shopping listu? Savjeti i trikovi

Black Friday je najuzbudljiviji dan u godini za sve ljubitelje kupovine, a mogu se pronaći nevjerojatne stvari i ponude kojima je teško odoljeti. Otkrijte kako maksimalno iskoristiti Crni petak i ulovite najveće popuste!

Kako planirati Black Friday shopping listu? Savjeti i trikovi

Black Friday, dan nakon američkog Dana zahvalnosti, poznat je po velikim popustima i nevjerojatnim ponudama koje trgovine nude. Ovaj shopping spektakl donosi priliku u kojoj si možete priuštite željene proizvode po fantastičnim cijenama. Kako biste iz ove "shopping groznice" izvukli maksimum važno je imati pametno osmišljenu strategiju i detaljnu shopping listu. Upravo zato, pripremili smo najbolje savjete i trikove za Black Friday kako biste ulovili najbolje ponude, a uz to uštedjeli vrijeme i novac.

Black Friday pustolovina: kako pametno kupovati i uštedjeti?

#1 Wish lista

Gotovo svi imamo listu stvari s kojima se želimo počastiti kada sjede plaća, povrat poreza ili kada dođe prava prilika… Zahvaljujući popustima za Crni petak dio njih ćemo si moći i priuštiti. Najvažnije od svega je da prije početka Black Fridaya imate spreman popis. Zapišite sve proizvode koje želite kupiti bilo da se radi o elektronici, odjeći, kućanskim aparatima ili igračkama.

Upravo to će vam osigurati jasan pregled onoga što vam je zaista potrebno i moći ćete se fokusirati na te proizvode tijekom kupovine. Također, savjetujemo korištenje aplikacije ili jednostavnih bilješka kako biste zabilježili sve proizvode i njihove trenutne cijene, a to će vam pomoći pri usporedbi kada krenu popusti.

#2 Money, money, money

Osim popisa želja, važno je i da odredite koliko novca ste spremni potrošiti. Postavljanje budžeta pomoći će vam da kontrolirate potrošnju i izbjegnete impulzivne kupovine. Pratite svoje troškove tijekom dana kako biste bili sigurni da ostajete unutar zadanog budžeta. Razmislite o podjeli budžeta prema kategorijama proizvoda na primjer: elektronika, odjeća, igračke i pokušajte se pridržavati tih ograničenja.

#3 Budite korak ispred

Pratite najave o Black Friday popustima. Pregledajte letke, posjetite web stranicu Bazzar.hr i pratite naše društvene mreže (Facebook i Instagram) kako biste imali najnovije informacije o nadolazećim popustima. Uz to, pretplatite se na naš newsletter kako biste među prvima saznali za ekskluzivne ponude i posebne akcije. Ne zaboravite i redovito provjeravati naše blogove i članke gdje dijelimo savjete za najpametnije kupovine.

#4 Prioriteti, prioriteti

Na svom popisu želja označite proizvode koji su vam najvažniji. Fokusirajte se na njih tijekom Crnog petka kako biste osigurali da ih kupite prije nego što se rasprodaju. Proizvodi s ograničenim količinama često se brzo rasprodaju pa je važno djelovati brzo. Odlučite koji su proizvodi najbitniji za vas i vašu obitelj i osigurajte da ih prioritetno kupite.

#5 Prijavite se za newsletter

Kao što smo već spomenuli, još jedna bitna stvar je da se prijavite za newsletter. Prijavom na naš newsletter, osiguravate si stalni izvor korisnih informacija i prilika za uštedu, sve iz udobnosti vašeg doma. Ne propustite priliku da budete među prvima koji će saznati za najnovije Bazzar akcije i proizvode!

Prijava na Bazzar newsletter je jednostavna i brza, samo slijedite ove korake:

  1. Otvorite Bazzar.hr glavnu web stranicu i potražite opciju za prijavu na newsletter. Pratite stranicu prema dolje dok ne pronađete odjeljak za prijavu na newsletter.
  2. U predviđeno polje unesite svoju email adresu koju želite koristiti za primanje newslettera. Uz to, možete upisati ime i prezime, spol i datum rođenja, ali i izabrati vaše interese.
  3. Kliknite na gumb za prijavu kako biste završili proces.

#6 Ne zaboravite kupone i promotivne kodove

Prije nego što završite kupovinu, provjerite ima li dodatnih popusta koje možete iskoristiti.

#7 Proces je lakši uz Bazzar online kupovinu

Online kupovina pokazala se kao savršen izbor za izbjegavanje gužvi u dućanima, a posebno na blagajnama. Budite spremni za brzo djelovanje jer najbolje ponude često nestaju u roku od nekoliko minuta. Vjerujemo kako ćete na Bazzar.hr pronaći sve s vaše liste te ćete iz udobnosti doma doći do željenih stvari u samo nekoliko koraka.

#8 Provjerite uvjete povrata

Na Bazzaru vaše zadovoljstvo nam je na prvom mjestu, zato nudimo jednostavan i bezbrižan postupak povrata robe. Niste zadovoljni kupljenim proizvodom? Možete ga vratiti u roku od 14 dana od primitka! Proizvod mora biti neiskorišten, u originalnom pakiranju i s priloženim računom. Za detaljne upute o povratu robe, posjetite našu stranicu za pomoć ili kontaktirajte korisničku podršku koja će vam rado pomoći.

#9 Rano počnite

Black Friday ponude često počinju već u ponoć ili rano ujutro. Ako želite osigurati da ulovite najbolje ponude budite spremni započeti kupovinu rano! Postavite alarm kako ne biste propustili najvažnije ponude i budite spremni na brzu reakciju kako biste osigurali željene stvari.

#10 Zadržite smirenost

Napokon, zadržite smirenost. Znamo da Crni petak može biti stresan zbog ograničenih količina proizvoda i zato planirajte unaprijed. Držite se svoje liste i budžeta te ostanite smireni kako biste maksimalno iskoristili ovaj dan i obavili uspješnu kupovinu. Imajte na umu da su popusti česti i nakon Black Fridaya pa ne očajavajte ako ne uspijete dobiti sve što ste željeli.

Kupujte najpoznatije brendove

To nije sve, imamo još korisnih savjeta

  •   Koristite kreditne kartice s povratom novca

Ako imate kreditnu karticu koja nudi povrat novca ili bodove za kupovinu svakako je iskoristite za Black Friday kupovinu. Tako možete dodatno uštedjeti ili ostvariti dodatne pogodnosti. Ne zaboravite provjeriti uvjete svoje kreditne kartice i iskoristiti sve dostupne pogodnosti.

  • Napravite backup plan

U slučaju da neki od proizvoda s vašeg popisa budu rasprodani, imajte backup plan. Istražite alternativne proizvode i budite spremni na fleksibilnost i prilagodbu kako biste i dalje ostvarili dobre ulove čak i ako ne pronađete sve što ste prvobitno planirali.

  • Sigurnost web stranice

Kod online kupovine važno je da provjerite sigurnost web stranica s kojih kupujete. Koristite samo sigurne i provjerene web stranice kako biste zaštitili svoje osobne podatke i financijske informacije. Želimo naglasiti kako je kupovina na Bazzaru sigurna i nikada nećemo tražiti više informacija nego što je potrebno za realizaciju vaše kupovine. Dostupne metode plaćanja: 

  1. Kreditne i debitne kartice
  2. Keks Pay
  3. Kriptovalute
  4. PayPal
  5. Virmansko plaćanje

  • Koristite aplikacije za praćenje cijena

Aplikacije za praćenje cijena mogu vam pomoći da pratite promjene cijena proizvoda koji vas zanimaju. Ove aplikacije vas mogu obavijestiti kada cijene padnu ili kada se pojave nove ponude, a to će vam omogućiti brzu reakciju i kupovinu željenih stvari.

  • Organizirajte se s prijateljima i obitelji

Kupovina s prijateljima ili članovima obitelji može biti mnogo zabavnija i učinkovitija. S njima možete podijeliti zadatke i surađivati, a sve kako biste pokrili što više Bazzar proizvoda u što kraće vrijeme. Zajedno možete ostvariti bolje uštede i pomoći jedni drugima u pronalaženju najboljih ponuda.

  • Neka vas ništa ne iznenadi

I na kraju, budite spremni na iznenađenja. Crni petak je dan kada se često pojavljuju neočekivane ponude i popusti. Ostavite malo prostora za spontane kupovine jer vam to može omogućiti da iskoristite nevjerojatne prilike koje niste planirali.

Na što obratiti pažnju?

Kada planirate Black Friday shopping listu, obratite pažnju na sljedeće:

  • Popusti na skupocjene proizvode: Crni petak je idealno vrijeme za kupovinu skupljih proizvoda kao što su televizori, laptopi, pametni telefoni i kućanski aparati. Upravo ovi proizvodi često imaju najveće popuste.
  • Kvaliteta proizvoda: Nemojte se zavarati velikim popustima na proizvode niske kvalitete. Prije kupovine, provjerite recenzije i specifikacije proizvoda kako biste osigurali da kupujete kvalitetne artikle.
  • Skriveni troškovi: Pripazite na skrivene troškove poput dostave, instalacije ili dodatnih dijelova. Ne zaboravite uvijek provjeriti ukupne troškove prije završetka kupovine.

Što se isplati kupovati?

Elektronika: Televizori, laptopi, pametni telefoni i slušalice često imaju najveće popuste tijekom Black Fridaya.

Kućanski aparati: Perilice, sušilice, hladnjaci i mali kućanski aparati također se često prodaju po značajno sniženim cijenama.

Odjeća i obuća: Sezonski popusti na odjeću i obuću mogu vam donijeti velike uštede na komade poznatih brendova.

Igračke i pokloni: Black Friday je idealno vrijeme za kupovinu igračaka i poklona za nadolazeće blagdane.

Namještaj i dekor: Namještaj, posteljina, dekorativni predmeti i kućni tekstil često su na popustu, a to je idealno za osvježavanje vašeg doma.

Nakon što ste pročitali savjete i trikove, vjerujemo da ste spremni za Bazzar Black Friday. Nadamo se kako ćete pronaći sve s vaše wish liste i želimo vam uspješnu kupovinu na Bazzar.hr!