Orijentalna poslastica za oči i nepce. Osmislite pikantna jela s notom naranče i đumbira te prekrasnom zlatnom bojom koju daje Kotányi kurkuma.
Kurkuma nije samo za indijska jela – njezin gorkast i aromatičan zemljani i lagano pikantan okus dobro će pristajati i brojnim drugim jelima. Dat će notu svježeg okusa te prekrasnu zlatnu boju jelima i juhama od mesa, ribe, tjestenine, povrća i riže
Pročitaj višeKotányi Kurkuma mljevena, staklo 50g
Idealno za
Sastojci
Obavijest o alergenima
Kurkuma kao začin
Mljevena kurkuma ima blago ljutkast okus sličan đumbiru. Ta se korjenasta biljka upotrebljava za dodavanje boje, a savršena je uz ribu i jela s rižom.
Kurkuma ima smolastu aromu s tragovima đumbira i naranče. Često je glavni sastojak u smjesama za curry, a pretežno se upotrebljava u indijskim i azijskim jelima, premda je sve popularnija i u europskoj kuhinji.
Kao i u slučaju šafrana, tvari i hrana, poput maslaca, sira i senfa, nakon dodavanja kurkume poprimaju njezinu izrazitu žutu boju. Njezin naziv na mnogim jezicima glasi „žuti korijen“.