Kotányi origano bogat je esencijalnim uljima, izrazito aromatičan i blago gorkog okusa – klasično začinsko bilje mediteranske kuhinje.
Origano je sjajan način da svojim jelima dodate dašak Italije. Topao, aromatičan i lagano oštar, ovaj tradicionalni talijanski začin osobito je dobar za pizzu, tjesteninu, meso, ribu, plodove mora i umake.
Pročitaj višeKotányi Origano usitnjeni, staklo 12g
Idealno za
Sastojci
Obavijest o alergenima
Origano kao začinska biljka
Origano unosi topao, aromatičan i blago oštar okus u mediteransku kuhinju. Talijanski doseljenici svojim su kuhanjem učinili taj začin popularnim širom svijeta.
Origano ima biljni, suptilno dimni i topao okus sličan mažuranu i majčinoj dušici. Ta je mediteranska začinska biljka jedinstvena po tome što je njezin okus intenzivniji kada se osuši nego kada je tek ubrana.
Postoji nekoliko sorti origana, iako su međusobno vrlo sličnog okusa. Kao začin jelima upotrebljavaju se sušeni i mljeveni listovi te trajnice. Međutim, origano se izvan Italije i Grčke dugo nije upotrebljavao za kuhanje: svoju sadašnju reputaciju nezaobilazne začinske biljke duguje talijanskim doseljenicima koji su ga proširili svijetom putem pizze i jela s tjesteninom te podignuli njegovu popularnost na novu razinu.