Recept koji redovito isprobavamo u Bazzarovom uredu :)
Fritule - omiljena zimska poslastica! Donosimo ti provjereni recept za najfinije fritule kojeg redovito isprobavamo u Bazzarovom uredu :)
SASTOJCI:
1 jaje
1 čašica tekućeg jogurta
2 žlice šećera (ne skroz pune žlice)
1 jabuka srednje veličine
prstohvat soli
glatko brašno, otprilike 300 grama
ulje za prženje
Po želji se može naribati limunova korica ili korica od naranče, cimet ili čak dodati malo rakije
PRIPREMA:
U lončiću ugrijte ulje kojeg treba biti toliko da fritule mogu plivati u njemu, a da ne dodiruju dno.
Kada se ulje skroz zagrije, smanjiti na srednju vatru. Pjenjačom izmiješati jaje, jogurt, šećere, sol i naribanu jabuku. Onda u to umiješati brašno i prašak za pecivo. Miješati dok se sve ne spoji i dodavati brašno dok tijesto ne bude gusto i ljepljivo. Pripazite s brašnom i dodavajte po malo jer količina ovisi i o tome koliko jabuka pusti svog soka.
Fritule možete ispustiti nožićem, a vaditi žličicom. Ovisno o veličini lonca odredite koliko ćete fritula istovremeno staviti na prženje - mora ostati mjesta da ih se može okrenuti. Kad se dovoljno isprže na jednoj strani obično se same okrenu na drugu, a ako se to ne dogodi dovoljno ih je dotaknuti žlicom ili vilicom i okrenut će se same. Pripazite da ulje ne bude prevruće.
Dobar tek!
Ne možeš odlučiti koji bazen odabrati? Saznaj na što treba obratiti pozornost prilikom kupovine bazena.
Požuri, zalihe su ograničene!
Dobar put prema prekrasnom dvorištu.
Prosječna obitelj proizvede 12l vlage dnevno. Evo zašto i tvoj dom treba Ceresit aparat.
Za zdravo i lijepo drveće dobro je slijediti korake optimalne rezdibe.
100 dana jamstva uz najbolju tehnologiju!