Thumbnail 1
Kotányi MLINAC Morska sol jodirana 92g slika 1
Kotanyi logo

Kotányi MLINAC Morska sol jodirana 92g

(10)

Šifra proizvoda: 6MQRK6X

Trenutno nedostupno

Neizostavan osnovni začin svakog kuhara: Kotányi morska sol. Može se koristiti na razne načine za domaću i internacionalnu kuhinju.

Naša sol potječe s hrvatskog otoka Paga. Dodajte tijekom kuhanja kako biste naglasili prirodan okus svakog jela. Ili jednostavno poslužite za stolom ako vam je draži svježe samljeveni okus.

Pročitaj više

Slični proizvodi

Kotányi MLINAC Morska sol jodirana 92g

Idealno za

  • Kotányi Morska sol izvanredno je svestrana i može se dodati ribi, mesu, juhama, varivima, umacima, tjestenini, povrću, preljevima za salatu, majonezama, umacima, uljima, maslacu i drugim jelima.

Sastojci

  • Jodirana morska sol

Obavijest o alergenima

  • U tragovima može sadržavati: Celer, Gorčica, Jaja, Mlijeko, Sezam, Soja, Žitne pahuljice s glutenom

Sol kao začin

Sol se dugo smatrala dragocjenom. Okus različitih vrsta soli razlikuju se ovisno o porijeklu, a veličina zrna utječe i na pripremu jela.

Kelti su započeli s vađenjem soli iz rudnika u alpskoj regiji već 1000. godine pr. Kr. Ta je bijela sol smatrana dragocjenom i do 16. stoljeća bila je rezervirana za plemstvo. Stari su Rimljani ponekad svoje vojnike plaćali solju: riječ „plaća“ u nekim jezicima dolazi od latinske riječi za sol: „Salarium“. 

Iako je sol uvijek slana, različite vrste razlikuju se intenzitetom okusa, njegovom konzistentnošću i točnošću. Kuhinjska sol, morska sol, kamena sol i kristalna sol vade se u rudnicima, proizvode se u solanama ili se dobivaju od morske vode. 


Trenutno nedostupno

Ocjene kupaca

5,00 / 5
ukupno 10 ocjene
5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%

Venus26.04.2024.

Venus26.04.2024.

Venus26.04.2024.

Lucija Jovic25.04.2024.

Ines25.04.2024.

Ines25.04.2024.

Anonimni kupac25.04.2024.

Anonimni kupac25.04.2024.

Venus25.04.2024.

Filip21.12.2022.