Neizostavan osnovni začin svakog kuhara: Kotányi morska sol. Može se koristiti na razne načine za domaću i internacionalnu kuhinju.
Naša sol potječe s hrvatskog otoka Paga. Dodajte tijekom kuhanja kako biste naglasili prirodan okus svakog jela. Ili jednostavno poslužite za stolom ako vam je draži svježe samljeveni okus.
Pročitaj višeKotányi MLINAC Morska sol jodirana 92g
Idealno za
Sastojci
Obavijest o alergenima
Sol kao začin
Sol se dugo smatrala dragocjenom. Okus različitih vrsta soli razlikuju se ovisno o porijeklu, a veličina zrna utječe i na pripremu jela.
Kelti su započeli s vađenjem soli iz rudnika u alpskoj regiji već 1000. godine pr. Kr. Ta je bijela sol smatrana dragocjenom i do 16. stoljeća bila je rezervirana za plemstvo. Stari su Rimljani ponekad svoje vojnike plaćali solju: riječ „plaća“ u nekim jezicima dolazi od latinske riječi za sol: „Salarium“.
Iako je sol uvijek slana, različite vrste razlikuju se intenzitetom okusa, njegovom konzistentnošću i točnošću. Kuhinjska sol, morska sol, kamena sol i kristalna sol vade se u rudnicima, proizvode se u solanama ili se dobivaju od morske vode.