Fit uz Bazzar

Nije kasno za vježbanje prije mora! Evo naših prijedloga

Uz obaveznu hidrataciju s puno vode donosimo ti prijedloge sprava s kojima možeš započeti svoju avanturu tjelovježbe.

Nije kasno za vježbanje prije mora! Evo naših prijedloga

Za vježbanje nikad nije kasno! Iako je sezona ljetovanja pred vratima ne moraš odustati od tjelesnih aktivnosti jer se i u mjesec dana može napraviti puno.

Uz obaveznu hidrataciju s puno vode donosimo ti prijedloge sprava s kojima možeš započeti svoju avanturu tjelovježbe. 

1. Girje 

Girje su neuništivi rekvizit za vježbanje cijelog tijela, a i praktične su jer ne zauzimaju mnogo prostora. 

Girja, poznata i kao kettlebell ili rusko zvono, izgleda kao kugla s ručkom, za lakše držanje. Upravo taj oblik i 'U' ručka mijenjaju način na koji težina radi s vašim tijelom, što jača mišiće trupa i zdjelice. Uz vježbu s girjom dolazite do boljeg držanja tijela, na čemu će vam i kralježnica biti zahvalna.

2. Utezi, bučice i šipke

Pomoću bučica tonirajte mišiće i istovremeno sagorite kalorije. Iako ih prvenstveno povezujemo s vježbama ruku, uz pomoć kombinacija vježbi možete aktivirati cijelo tijelo. 

Utezi su odličan odabir za vježbu mišića i snage, a uz bogatu ponudu s Bazzara kod kuće možeš imati vlastitu teretanu. Dodavanjem utega treninzi postaju izazovniji zbog dodatnog otpora, što rezultira i vidljivijim rezultatima.

Šipke su također dobar odabir sprave za vježbanje mišića cijelog tijela. Mrtvo dizanje, veslanje sa šipkom i jednoručna dizanja samo su neke od vježbi u kojima možeš aktivirati mišiće. 

3. Trake za trčanje 

Volite trčanje, ali teško vam se natjerati na izlazak van? Trake za trčanje mogu vam pružiti gotovo jednako iskustvo zahvaljujući programima s kojima sastavljate svoje razine tvrdoće (poput trčanja po asfaltu, u šumi ili šljunčanoj stazi u parku) ili pak odabrati razinu koja vam odgovara (početnici, skijaško trčanje, natjecanje). 

4. Sobni bicikli idealni su i za početnike i za napredne korisnike jer se na njima mogu odraditi lagani, ali i intenzivni treninzi. Vježbanjem na sobnom biciklu smanjuju se masne naslage, jača muskulatura te se poboljšava kardiovaskularni sustav. Sagorijevanje kalorija nikad nije bilo lakše.

5. Ponekad je najjednostavnija oprema poput lopti za pilatesi svega za funkcionalni trening (trake za trčanje, kotači za vježbanje i vijače) najdjelotvornije. 

6. Da bi vježbanje bilo udobno tu su i podloge za vježbanje koje će ti biti dobra podrška za sve vježbe na podu.

7. Nisi baš za sprave i utege? Razmisli o kupnji bicikla i ubaci ga u svoju dnevnu rutinu.

Za dodatnu motivaciju donosimo ti prijedlog vježbi za warm up u trajanju od četiri minute. Sretno! 

P.S. Putuješ li na more, istraži naš popis stvari za putovanje, a ostaješ li uživati u svom dvorištu počasti se bazenom - ovo je TOP 15 bazena s Bazzara