Kotányi češnjak ima upečatljiv okus koji je jednako snažan kao svježe zgnječeni češnjak.
Oštar okus, pomalo ljut, no predivno sladak: češnjak se upotrebljava u većini svjetskih kuhinja. Ovaj univerzalan začin daje prepoznatljiv okus juhama, tjestenini, riži, ribi, mesu, povrću i mnogim drugim jelima.
Pročitaj višeKotányi Češnjak u granulama 28g
Idealno za
Sastojci
Obavijest o alergenima
Češnjak kao začin
Okus češnjaka seže od snažnog i intenzivnog do slatkog i ljutog. Tom se ljekovitom gomolju pripisuje čak i doprinos u izgradnji egipatskih piramida.
Osim papra, nijedan začin nije svestran kao češnjak. Njegov raznolik okus mijenja se ovisno o pripremi. Cijeli, zgnječeni, sjeckani, osušeni, prženi – način pripreme ključan je za oblikovanje okusa. No češnjak je obično slatkog i intenzivnog okusa.
U starom je Egiptu davan graditeljima piramida kako bi im pružio snagu i sačuvao njihovo zdravlje.
U stara je vremena češnjak bio snažno povezivan s vojnicima i siromasima – pripadnici starorimske elite izbjegavali su njegov miris. Danas se njegov okus može pronaći u gotovo svim kuhinjama širom svijeta.