Ova potpuno prirodna kamena sol vrhunske kvalitete nježno je narančaste boje, a potječe iz Pandžaba u južnom dijelu Himalaja.
Himalajska sol odlikuje se snažnim okusom koji neće prevladati u hrani. Kako biste bili sigurni da okus bude što snažniji, sameljite u mlincu prije no što posipate po hrani.
Pročitaj višeKotányi MLINAC Himalajska sol 88g
Idealno za
Sastojci
Obavijest o alergenima
Sol kao začin
Sol se dugo smatrala dragocjenom. Okus različitih vrsta soli razlikuju se ovisno o porijeklu, a veličina zrna utječe i na pripremu jela.
Kelti su započeli s vađenjem soli iz rudnika u alpskoj regiji već 1000. godine pr. Kr. Ta je bijela sol smatrana dragocjenom i do 16. stoljeća bila je rezervirana za plemstvo. Stari su Rimljani ponekad svoje vojnike plaćali solju: riječ „plaća“ u nekim jezicima dolazi od latinske riječi za sol: „Salarium“.
Iako je sol uvijek slana, različite vrste razlikuju se intenzitetom okusa, njegovom konzistentnošću i točnošću.
Kuhinjska sol, morska sol, kamena sol i kristalna sol vade se u rudnicima, proizvode se u solanama ili se dobivaju od morske vode.